Uncategorised

 

Μια κέτσαπ με μοναδικής γεύσης και έντονου κρητικού χαρακτήρα!

Ketchup 228x228

Κέτσαπ με ξινόμηλο: Η τελευταία έμπνευση και δημιουργία του τυποποιητηρίου μας!

Ένα προϊόν με ιδιαίτερη γεύση που συνδυάζει αρμονικά τη γλυκιά γεύση της παραδοσιακής ποικιλίας κρητικής ντομάτας με τα ξινά μήλα που καλλιεργούνται και μαζεύονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη στο οροπέδιο του Κρουσώνα !

Βεβαίως πάντα με την προσθήκη και άλλων αγνών πρώτων υλών αποκλειστικό αποτέλεσμα οικολογικής γεωργίας, ηθικής εργασίας και αλληλέγγυου εμπορίου!

 

Δοκομάστε λοιπόν το νέο μοναδικό προϊόν παρασκευής των "Από Κοινού"!

 

Είμαστε ένας συνεταιρισμός μικρών παραγωγών και πολλών άλλων ανθρώπων που στηρίζουν το εγχείρημα αυτό.

Η παραγωγική μας βάση στηρίζεται αποκλειστικά σε μικρούς τοπικούς παραγωγούς και στην εποχικότητα των καλλιεργειών.

Δεν είμαστε επισήμως πιστοποιημένοι βιολογικοί καλλιεργητές, ωστόσο έχουμε θέσει πολύ υψηλά οικολογικά κριτήρια στις επιλογές μας. Στα χωράφιά μας φυτεύουμε τοπικές ποικιλίες φυτών, χωρίς υβρίδια ή «γενετικώς τροποποιημένα», καλλιεργώντας τα, είτε με εντελώς φυσικούς τρόπους, χωρίς παρεμβάσεις, είτε με βιολογικές μεθόδους.

Δεν χρησιμοποιούμε μορφές ανήθικης εργασίας σε κανένα σημείο της δραστηριότητάς μας (αγροτική παραγωγή, τυποποίηση και στο εργασιακό πλαίσιο των εργαζόμενων μας).

Τέλος, επιλέγουμε τους εξωτερικούς μας συνεργάτες με αυστηρά στάνταρτ.

Η παραγωγή μας περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα «καθαρών» προϊόντων που μας χαρίζει απλόχερα η κρητική γη.

Από το εγχείρημα του «Από Κοινού», αναλόγως την εποχή του χρόνου, μπορείτε να προμηθευτείτε φρέσκα λαχανικά, φρούτα, προϊόντα και παράγωγα σταφυλιού, ελιάς και μέλισσα, δημητριακά, όσπρια, αυγά, γαλακτοκομικά και χοχλιούς.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Τι είναι το αλληλέγγυο εμπόριο και γιατί το στηρίζουμε;

Το αλληλέγγυο εμπόριο είναι μια ηθική εμπορική διαδικασία. Αντί να στοχεύει στο κέρδος των πολυεθνικών και των τοπικών μεσαζόντων τους, επιδιώκει την ικανοποίηση των αναγκών όλων των εμπλεκομένων στην αλυσίδα διακίνησης των αγαθών.

Για παράδειγμα, μέσω του αλληλέγγυου εμπορίου επιτυγχάνεται μια αξιοπρεπής ανταμοιβή του μόχθου των παραγωγών, παρέχονται στους καταναλωτές προσιτές τιμές για ποιοτικά προϊόντα, οικοδομούνται οργανώσεις διακίνησης αγαθών που στηρίζονται σε δημοκρατικές, βιώσιμες και ανοιχτές διαδικασίες και τέλος λαμβάνεται πραγματική μέριμνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την αειφόρο, ισορροπημένη και χαμηλής έντασης ανάπτυξη.

Αυτή τη στιγμή στο αλληλέγγυο εμπόριο εμπλέκονται εκατομμύρια άνθρωποι, συλλογικότητες, εγχειρήματα και φορείς και τα αποτελέσματα είναι θετικά, μιας και επιτυγχάνεται η δημιουργία μακροχρόνιων συνεργασιών, σταθερών σχέσεων και κλίματος εμπιστοσύνης, υποστήριξης και αμοιβαιότητας.

Εμείς σαν «Από Κοινού» διακινούμε αρκετά προϊόντα που προέρχονται από συναλλαγές αλληλέγγυου εμπορίου. Ένας από τους κύριους προμηθευτές μας είναι οι συνεταιρισμοί καφεπαραγωγών του ζαπατίστικου κινήματος στην Τσιάπας του Μεξικού.

Από πλευράς αλληλέγγυων προϊόντων στο «Από Κοινού» μπορείτε να βρείτε:

  • Ποιοτικό ζαπατίστικο καφέ (εσπρέσο, φίλτρου, για μπρίκι, ντεκαφεϊνέ)
  • Φυσική ζάχαρη ελάχιστης επεξεργασίας
  • Ζάχαρη από καρύδα
  • Διάφορα είδη αυθεντικού κακάο και σοκολάτας
  • Κρέμα κακάο – φουντουκιού
Go to top