Ο σκοπός του Συνεταιρισμού είναι:

Η εξέλιξη μιας ανεξάρτητης κοινότητας με δημιουργική παραγωγική δραστηριότητα κυρίως από μικρούς παραγωγούς, για μια ζωή πιο δίκαιη, πιο ηθική, με βάση την αειφορία, την επαφή με τη φύση και τις τέχνες και με εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες σχέσεις. Η δημιουργική δραστηριότητα βασίζεται σε τρεις άξονες:

  • Την παραγωγή προϊόντων & υπηρεσιών μικρής κλίμακας και με φυσικές μεθόδους.
  • Την εκπαίδευση με εναλλακτικές μεθόδους, ηθική και αγάπη.
  • Τον πολιτισμό & τη διάδοση τεχνών, παράδοσης και κουλτούρας.

Φυσικά η παραγωγή τροφίμων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα γιατί πάνω σ' αυτήν κτίζεται όλο το υπόλοιπο πολιτισμικό οικοδόμημα της κοινότητας.


Οι αρχές του Συνεταιρισμού είναι:

  • Όλα τα προϊόντα παράγονται, από δική μας πρώτη ύλη. Για παράδειγμα, το παξιμάδι: θέλαμε να δούμε τι έκαναν σωστά οι παππούδες μας, ώστε να τρώνε καλά και να ζούνε πολύ! Σπείραμε ντόπια ποικιλία σίτου και κριθαριού, αλέσαμε σε πετρόμυλο και το αλεύρι μαζί με το πίτουρό του μετατράπηκε σε ζυμάρι, χωρίς άλλα πρόσθετα και καμία επεξεργασία. Με τη βοήθεια έμπειρων γιαγιάδων, ζυμώσαμε και φουρνίσαμε. Έτσι καταλήξαμε στην αυθεντική συνταγή -ένα σκληρό αλλά πραγματικά 100% ολικής άλεσης παξιμάδι-μιγάδι, χωρίς προσθήκη λευκού αλευριού.
  • Η "Από Κοινού Κοιν.Σ.Επ." καλλιεργεί ντόπιες, παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων -αποκλείοντας υβρίδια και μεταλλαγμένα- και μεγαλώνει τις καλλιέργειες της αποκλειστικά με φυσικές, οικολογικές μεθόδους, χωρίς φυτοφάρμακα, λιπάσματα και χημικά, με σεβασμό στη φύση, τον άνθρωπο και τα ζώα. Παράλληλα προάγουμε τη βιοποικιλότητα του τόπου μας.
  • Μας ενδιαφέρει να μειώνουμε συνεχώς το οικολογικό μας αποτύπωμα. Γι' αυτό και προσπαθούμε να παραμένουμε όσο το δυνατόν περισσότερο... ντόπιοι. Χωρίς να αποκλείουμε κανένα, συνεργαζόμαστε κυρίως με παραγωγούς από την Κρήτη.
  • Θέλουμε όσοι χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας, να γνωρίζουν από πού προέρχεται η τροφή τους. Είστε ευπρόσδεκτοι να επισκεφτείτε τα χωράφια μας, να κουβεντιάσουμε, να γίνετε κι εσείς ένας κρίκος της κοινότητας.
Κύλιση στην κορυφή